Recept fruktbars

 
Det här är ett recept som jag kommer göra flera gånger här hemma.
Till skillnad från köpta bars så blev dessa inte alls sådär sliskig, de jag köpt tycker jag är väldigt söt.
Även om frukten och bären i dessa recept bidrar med en sötma så blir det inte alls på samma vis, inte i min mun iaf.
 
Ni behöver:
3 dl fiberhavregryn
1 dl kokos
1 dl pumpafrön
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl gula russin
3 msk flytande honung
1 ägg
1/2 mosad banan
 
Sätt ugnen på 175°c.
Grovhacka tranbär och russin, mosa en halv banan och vispa ägget lätt.
Blanda ihop alla ingredienser till en röra i en bunke.
Lägg ut ett bakpapper på en plåt.
Bred ut blandningen till en större rektangel och tryck till så den blir ca 1 cm tjock.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, låt den svalna lite innan ni skär till den i önskad storlek.
 
 
 
 

Bars

 
I skrivande stund har jag precis stoppat in mina bars i ugnen.
Det är första gången jag gör egna och om dessa blir lyckad så är det definitivt inte sista gången.
Så himla enkelt att kasta ihop och det perfekta mellanmålet hemma eller på jobbet att kasta i sig i farten.
Om jag blir nöjd med messa så delar jag med mig av recept senare ikväll och om orken sitter kvar så får det bli lite egen müsli också.
Där har jag ett till recept som finns HÄR och är hemskt hemskt gott, detta recept har lite annat innehåll så vi får se vad betyget blir.
Isf kommer jag dela med mig av det receptet också.
 
 
 

Livet leker


Vi är redan framme på lördag, närmare bestämt lördagkväll. 
Dagen har varit helt suverän med en riktigt varm sol, nästan vindstilla och frisk luft. 
Vi har varit ute sen efter lunch och fram till middagen. 

Tänkte bjuda på lite bilder från instagram tills vidare. 
Det är hemskt mycket jobb nu men jag har lyckats klämma in lite vardag ändå. 
Lek i parken, vårkläder, fiske i bäcken, träffa morfar på jobbet, ute i solen på stan, solglasögon. 
Solglasögon känns som ett riktigt vårtecken. 




Våffeldagen

 
 
Jag tror inte att någon har missat att det är våffeldagen idag.
Bloggar, insta och facebook är proppad av bilder på alla möjliga varianter av våfflor.
Vi äter våfflor max 1 gång om året och det är aldrig på våffeldagen, men i år vände vi på den "traditionen".
Våfflor och pannkakor lagar jag helst inte här hemma, helt ärligt tycker jag det är skitmat.
Det är noll näring, bara en massa mjöl som man trycker i sig och mår alltid illa.
I år tröck jag undan våfflor-är-dålig-mat och följde strömmen, trots allt så åt vi inte våfflor en endaste gång förra året.
Här har ni våra våfflor.
 
 
Äter ni våfflor idag?
 

Köksmaskin

 
Jag har, jag vet inte hur länge, tänkt köpa hem en köksmaskin och igår blev det äntligen av.
Problemet är att det finns ca en handfull som är bra, men sedan vill man såklart ha en snygg design också vilket inte alltid är så lätt.
Kitchen aid är otroligt fina i sin design men inte speciellt optimal om man ska köra lite tyngre degar, bosch har bra maskiner men tycker inte alls om designen på deras maskiner, Ankarsrum har en okej design (stort plus för den gigantiska bunken) och bra maskiner men jag gillar inte alls "tillbehören", Electrolux EKM4*** maskiner har en schysst design (lite kantigare än kitchen aid men den är godtagbar) och är bra maskiner.
Så, en Electrolux EKM4100 fick följa med hem och efter våran tillfälliga prissänkning på just den maskinen slog jag till på en gång.
Eftersom Ankarsrum typ är Electrolux så känns det lite vilket som i valet mellan dem två.
 
Tills idag så har jag bara kört på elvispen och även om just den har en rätt kraftig motor och den klarat av att göra både bulldeg, lussebullar och bröd så sliter det ändå på dem.
Så nu kan den få leva flera år till med enbart mjukare degar och smetar.
Får se om jag ska ta och inviga maskinen nu någon dag.
Jobbar min sista dag på min nuvarande avdelning på fredag så funderar på att göra något gott att bjuda på till vårat morgonmöte den dagen.
 
 
Min lilla skönhet.
Med maskinen medföljer ballongvisp, degkrok, blandare, stänkskydd och två skålar - en större och en lite mindre.
 

Intag under dagen

 
Jag tänkte göra ett snabbt inlägg och det enda jag har att visa är mat.
Bloggen börjar nästan få mest inriktning på mat känns det som, även om det slinker in vardagsliv, inredning, nagellack och kläder då och då.
 
Dagens frukost blev en knäckemacka m. ost, fil med ananas, russin, vindruvor, mandelflarn och solrosfrön plus en kopp kaffe.
Till lunchen blandade jag ihop en röra på passerade tomater, salsa, tomatpuré, sambal oelek, chiliflingor, kidneybönor, stora vita bönor, aubergine och några fler kryddor.
Sleva upp på en rostmacka, rev ost och in i ugnen, hur gott som helst.
 
 
 

Rensat

 
I lördags kom mina föräldrar förbi för att hämta Elliott då han skulle få sova över där.
Vi kom genast på att vi skulle ta och rensa en massa här hemma och främst på hans rum.
Jag känner en liten hatkärlek till leksaker, Elliott har på tok för mycket och det gör mig galen då det är näst intill omöjligt att hålla det rent och fint på hans rum plus att han ändå inte leker med allt, han vet säkert inte om allt han äger heller.
Vi delade upp leksakerna i: 
-Till Dylan när han blir större
-Kasta
-Lämna tillbaka lånade
-Spara till senare
-Ha framme nu
 
Tanken med 'spara till senare' är att om ett tag så kommer vi byta ut några leksaker som vi ser att han inte leker med mot "nya" undanstoppade.
På så sätt kan han leka och utnyttja leksakerna på ett annat vis, förhoppningsvis.
Vi får se om våran lilla plan fungerar.
 
Vi har gått igenom lite andra skåp här hemma, kastat det mest uppenbara skräpet och sedan stoppat tillbaka alla saker, möblerat om lite så vi får en bättre översikt och se vad vi har och vid ett senare tillfälle rensa ordentligt.
Elliott ska få upp en hylla på väggen och under den ska vi upp med lite krokar som han kan hänga kläder på, istället för att han ska hänga dem på sängkanten som han gör nu.
Så in i krokdjungeln för att hitta en passande och en fin, mest passande då vi inte har alltför många val.
Förvaring är en återkommande punkt när man inte bor i ett stort luftigt hus och vi behöver fixa om lite.
En släkting har nyligen avlidigt och vi ska förmodligen få ta över en lite mindre sekretär från dödsboet som vi kan förvara en del saker i.
Tusen planer som ska verkställas längre fram i tiden, så vi kör med det som behövs nu.
 
 
En liten del av krokdjungeln som ska betas igenom.
Tror däremot att jag har hittat den mest passade för Elliotts rum.
 
 

Enchiladas

 
En av mina favoriträtter är dessa vegetariska enchiladas.
Jag fick receptet av en tjej i min parallellklass på högstadiet då vi hade hemkunskap.
Det har gått hem genom alla år och även mina föräldrar + bror gillar detta.
Ofta när jag skulle laga mat hemma så blev det just detta.
Snabbt, gott och enkelt - precis som man vill ha det ibland.
 
 
Gårdagens middag och dagens lunch innan jobb.
 

Ostbricka

 
Gårdagen avslutades med en ostbricka som vi inte ätit på år och dar.
Varför vet jag ej, då vi båda är helt galen i det.
Å andra sidan uppskattar man det väl mer när det blir lite längre mellan gångerna.
Perfekt avslut vilket som och på tvn visades Pluras kök i Sicilien.
 
 
 

Våren kom med mars

 
Här kommer ett livstecken från mig igen, tänkte göra en litem summering sen sist.
Jag ska försöka att inte skriva en hel bok så ni faktiskt orkar läsa er igenom texten.
Till en början måste jag bara få nämna vädret, det känns så himla skönt att våren verkar komma till våran stad, även om det är sagt att komma snö till veckan och att det blåser ganska mycket - men vi bor i en liten hamnstad så man kan inte räkna med annat.
Våren har gjort mig nykär, i min sambo sen 8 år tillbaka - hur underbart är inte det!?
 
Jag går snart in på min tredje jobbvecka och det känns helt underbart.
Trodde det skulle kännas jobbigare att komma tillbaka men än så länge känner jag bara lycka.
Jag har nog helt enkelt saknat jobbet och mina kollegor, sen är det väldigt skönt att träffa en massa folk och få prata på ett helt annat sätt än man gör hemma.
Det bästa av allt är faktiskt att få komm hem efter jobbet, Elliott kommer springandes med pussar och kramar och Dylan lyser upp och sprattlar som en fisk på land med det största leendet, varje dag!
Att vara saknad är väldigt uppskattat och vara borta från barnen gör att jag uppskattar föräldraledigheten ännu mer.
 
Mina lediga dagar eller de dagar jag börjar senare försöker jag hitta på något med ungarna.
Igår tog jag en dag med Elliott där han skulle få bestämma allt vi skulle göra.
Vi tog en promenad ner på stan, gick i några butiker och köpte hem ett fleeceset till honom och lite påfyllning av smink och hudprodukter till mig.
Vi var länge vid fontänen och kollade, jagade och försökte fånga duvorna.
Köpte lite bröd och matade dem, det var en riktigt höjdpunkt.
Vi tog en promenad och kollade på vattnet, fikade på Tant Anci och Fröken Sara och sen åkte vi bussen hem.
En helt underbar dag med min stora juvel.
 
Nu börjat det dra iväg lite med texten så ska försöka dra ihop säcken.
Annat vi gjort och som har hänt; vi har ätit gott, jag har hittat två pers att börja övningsköra med, fått tid på barnkliniken med Dylan, Dylan sitter men behöver lite stöd, planerar framtiden, planerar sommarsemestern och en massa massa mer.
 
 
Som avslut på inlägget kommer dagens mat.
Svamptortellini, grönsakssky, riven whiskeycheddar och mini baguette.
Helt perfekt och lätt middag.
Ikväll väntar en ostbricka och det kommer bli hemskt gott.
 
 

Sen sist

 
Det börjar bli lite glesare mellan inläggen på bloggen just nu. 
När jag kommer hem från jobbet prioriterar jag barnen, dem är viktigast och att ta tillvara på all tid jag kan få känns som en självklarhet.
På tal om jobbet så är det jättekul att vara tillbaka, även om det är för en kortare tid.
Att träffa mina härliga kollegor på jobbet, få prata med en massa nya människor och få prata med vuxna.
Jag ska även byta avdelning första april, jag och en annan tjej på jobbet byter med varandra så det ska bli kul.
Vi har båda jobbat på varandras avdelningar tidigare, så lite måste uppdateras.
 
Något annat som är aktuellt för tillfället är shopping.
Hitta en ny schysst väska med axelrem.
Jag sliter ut mina så himla fort och nu har jag enbart en tygväska, som fungerar väldigt bra men ibland saknar jag att ha en annan.
Hitta den "perfekta" väskan är lite svårt, har spanat in några modeller som jag måste kolla in så fort jag är ledig.
Ja, mer spännande än så blir det inte och har inte någon roligare bild att dela med mig av än denna.
 
 
Vi hörs framöver, ska försöka göra en uppdatering till helgen.

Fyraårskalas

 
Tänkte att jag lite snabbt skulle göra ett kort inlägg om kalasandet som var i helgen.
Som jag skrivit tidigare blev det kalas i två dagar, det var också två dagar som det var totalt kaos i mitt huvud och tiden var absolut inte på min sida.
Båda dagarna låg jag efter i tiden och det var frustrerande.
I det stora hela är jag ändå nöjd med med dagarna och så fort fikat var klart flöt allt på som det skulle.
 
Barnkalaset i sig var full fart från start till slut, precis som det ska vara.
Speedade barn som sprang runt och skrek, skratta och lekte.
Ivrig att öppna presenter och alla skulle gärna hjälpas åt att slita bort papper och visa sin lycka över paketen.
Dem hade knappt tid att fika för att dem skulle fortsätta med lekarna.
Fiskedammen var höjdpunkten och då var dem snall som ljus och på samma gång ivrig att få fiska upp den där påsen.
När alla fått sin påse slog dem ner rumpan på golvet och började äta godis, frukt, försökte blåsa upp ballongerna och visa föräldrarna vad som låg i påsen.
Elliott slocknade ovaggad den kvällen.
 
Dagens efter när släkten kom var det lite lugnare fart, med en lite lugnare paketöppning men pappret flög ändå åt alla håll och kanter.
Sista paketet Elliott öppnade var ett lektält, då var han snabb att samla ihop allt han fått och kröp in där.
Hämtade täcke och kudde samt bäddade ner sig och ville att alla skulle komma in och prova hans nya mysiga krypin.
På kvällen ville han inget annat än sova i tältet, men det får bli en dag när vi fixat något mjukare att ligga på.
 
 
Vaniljmuffins med zoofluff och dumlefluff.
Smördegskakor m. kanel & socker samt brysselkex.
Cakepops - vanilga chokladbollar till barnkalaset och arraksbollar för dem äldre.
Monstertårtan till barnakalset - fylld med dumlefluff och glasscreme (vaniljcreme+vispad grädde blandat).
Biltårta till dem vuxna - fylld med mosade jordgubbar och marsansås.
 
Med tanke på att tiden absolut inte var på min sida och alla saker fick bli gjord lite
enklare än vad jag först tänkt så är jag ändå nöjd.
Däremot så har jag lärt mig till nästa gång att jag tog min än för mycket, det ska inte upprepas.
Ibland är det simplaste det bästa, faktiskt.
 

Liten uppdatering


Vilken fartfylld men härlig helg jag haft. 
Det har varit kalas i två dagar och full fart med tårtor, kakor och fylla hit och dekorera dit. 
Återkommer när jag sitter vid datorn men tills vidare får ni fyra mobilbilder. 

Just det, imorgon börjar verkligheten för mig. 
Det är dags att börja jobba igen, kommer bara jobba i två månader innan jag får gå hem på föräldraledighet igen. 
Det blir roligt att börja jobba och bara få vara mig men jag kommer ändå sakna att vara hemma med barnen. 


Vi hörs snart igen. 



RSS 2.0