Foodporn

 
Mat, mat, mat. Ni får en dublett dagen till ära.
Första är en pastasås gjord på passerade tomater, lite olika kryddor och röda linser.
Till det farfalle och sojabullar, helt helt magiskt.
 
Den andra är, eller måste börja att få säga att färgerna på den rätten är helt sinnessjukt tråkiga.
Det är iaf svampfylld tortelini med en svampsås.
Jag hatar svamp, själva konsistensen som är så slemmig, sladdrig och geleaktig.
Däremot har jag alltid älskat lukten av svamp och när jag mötte torkad svamp blev det en helt ny värld.
Så länge jag får mortla den och då slipper konsistensen men får vara med om smaken går det bra.
Enkel redning till såsen på smält smör, vispat ner mjöl och därefter grönsaksbuljong, svamp och mjölk för att få den lite tunnare, brukar annars göra på grädde.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0