Citronkola

Julbaket fortsätter i lugnt och sansat tempo med julmusik i bakgrunden.
Förutom fudge kommer det serveras hemmagjord toffifee (recept kommer senare) och citronkola - med och utan saltlakritsströssel.
Det här är den absolut godaste kola jag ätit, den smakar som lemoncurd - helt underbart.
 
Citronkola:
5 3/4 dl strösocker
3 st citroner
125g smör
350g vitchoklad
200g kokosfett 
 
Tvätta och riv skalet av alla citronerna ner i en kastrull.
Pressa ur all saft ner i kastrullen, använd gärna en juicepress.
Koka upp socker, saft och skal tills sockret har smält.
Sila det och häll tillbaka i kastrullen.
Koka upp det till 115°c, tillsätt smör och fortsätt koka till 120°c.
Rör ner chokladen och rör smeten blank, tärna ner kokossmöret och låt smälta under omrörning.
När smeten är blank häll upp i en stor form som är klädd med bakplåtspapper.
Låt det kallna innan ni skär upp med en vass kniv.
 
 
Jag gjorde små knyten av cellofanpapper och förvarar i kylen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0